Werken op de Gunningschool

Vacatures

‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans.’

Deze beroemde zin van John Lennon beschrijft bijzonder treffend de werkdag van een leerkracht op de Gunningschool SO. Het is geen seconde saai. Wel uitdagend, veeleisend en zeer bevredigend.

Wij zoeken per 1 augustus 2019, met uitzicht op een vaste aanstelling, leerkrachten voor het kleinschalig speciaal onderwijs

Groep 2/3           : 2 dagen, dinsdag en woensdag

Groep 7               : 1 dag, woensdag

Hallo, wij zijn de prof. dr. Gunningschool SO (Haarlem)

Op onze school bieden we zo’n tachtig tot negentig kinderen van vijf tot dertien jaar kleinschalig speciaal onderwijs met intensieve begeleiding en een heldere structuur. Onze leerlingen kunnen in het reguliere basisonderwijs niet meer terecht door gedrags- en opvoedingsproblemen, soms ook door ontwikkelingsproblemen. Wij bieden ze veiligheid, geborgenheid en structuur en helpen hen naar een niveau te groeien waarop zij zo goed mogelijk kunnen functioneren in het vervolgonderwijs.
Onze klassen bestaan gemiddeld uit veertien kinderen met een heel diverse achtergrond. Onze leerlingen stromen uit naar alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

Kun jij dit?

Als het werken in het speciaal onderwijs je ligt, dan is het geweldig om te doen. Maar laten we eerlijk zijn: het ligt niet iedereen. Het vergt veel van je.

Met een strakke planning je lessen afdraaien en zoveel mogelijk kennis overdragen, dat kun je bij ons wel vergeten. Die kennisoverdracht is stap twee, allereerst gaat het erom dat de kinderen leren te leren. Jij biedt hen de structuur en de veiligheid die ze daarvoor nodig hebben, je leert hen samen te werken en beter om te gaan met uitgestelde aandacht.

Op moeilijke dagen stuiteren de kinderen door de school. Als team slepen wij elkaar er altijd doorheen, maar je gaat afgepeigerd naar huis. Op minder hectische dagen breekt het zonnetje plots door. Dan zie je weer die hele lieve kant van onze leerlingen en hun geweldige humor.

Jij legt mede de basis voor de succeservaringen die onze leerlingen zo hard nodig hebben. Voor complimenten in plaats van afwijzing. En dan zie je dat woede-uitbarstingen afnemen en kinderen zichzelf beter kunnen reguleren. Ze ontspannen, hun zelfvertrouwen groeit en ze ontwikkelen een realistisch en positief zelfbeeld.

“Het is ontzettend leuk om op de Gunningschool te werken, omdat er een grote betrokkenheid is tussen alle collega’s en het werk met de kinderen elke dag divers is.” (juf Anne)

We doen het samen!

Je staat er nooit alleen voor. We hebben een dijk van een team, we kunnen samen hard werken én hard lachen. We helpen elkaar op alle mogelijke manieren en momenten. Als een leerling jouw grenzen heeft overschreden, is er bijvoorbeeld altijd een collega die deze leerling opvangt in de time out. In elke klas is er een aantal dagdelen in de week ook onderwijsassistentie aanwezig.

In het team zoeken we steeds naar nog betere middelen en manieren om resultaat te boeken. We denken out of the box en verspillen onze tijd en energie niet aan geneuzel.

Onze school investeert in jou en in het team. Bijvoorbeeld met coaching op de werkvloer, video interactie coaching en observatie in de klas door gedragsdeskundigen. We werken doorlopend aan onze professionalisering aan de hand van actuele relevante onderwerpen als prikkelverwerking, autisme, systeemtheorie, et cetera. Samen en in nauw contact met de ouders halen we het beste uit ieder kind.

Wat vergt het van jou?

 • humor en relativeringsvermogen
 • de juiste balans tussen discipline en grenzen stellen enerzijds en tolerantie en acceptatie anderzijds
 • nuchter, flexibel, beide benen op de grond
 • het je niet persoonlijk aantrekken als dingen niet gaan zoals je hoopt of verwacht
 • hulp kunnen vragen en kunnen aanvaarden

Wat hebben we jou te bieden?

 • salaris: L 11
 • uitzicht op een vaste aanstelling
 • een gedegen inwerkperiode waarna je in staat bent om zelfstandig de groep te draaien.
 • werken aan je eigen ontwikkeling met door de school betaalde trajecten (bijvoorbeeld om je master te behalen)
 • actieve monitoring van werkdruk
 • Enkele dagdelen per week assistentie in de klas

Een fijne plek om te werken

De Gunningschool SO is een fijne plek om te werken. Ons schoolgebouw is omringd door veel groen. We hebben onze eigen schooltuin waar we groenten telen die we in de kooklessen gebruiken. Het zwembad en de bibliotheek liggen op loopafstand.

Onze school is prima te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende gratis parkeergelegenheid rond de school.

Kennismaken?

Als jij denkt dat jij dit allemaal kunt en wilt, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Twijfel je of je het kan? Kom dan vooral eens praten. We geven je graag een zo eerlijk en uitgebreid mogelijk beeld van het werken op onze school.

Neem contact op met Barbara de Munnik, 06 46227745, b.demunnik@gunningschool-so.nl

Stageplekken

Wij bieden stageplekken aan voor studenten van het mbo, hbo en wo. Binnen ons open en ondersteunende team loop je een leerzame stage waarmee je jouw visie op het onderwijs uitbreidt.

Als mbo-student loop je stage in de klas en leer je functioneren als onderwijsassistent. Een onderwijsassistent steunt de leerkracht bij taken waar die niet voldoende tijd voor heeft. Zoals ondersteuning van leerlingen die extra aandacht verlangen of leerlingen die juist wat voorlopen op de stof en zich sneller ontwikkelen. Je werkt nauw samen met de leerkracht en vormt samen een team dat de leerlingen naar een hoger niveau brengt.

Pabo-studenten leren bij ons op school omgaan met verschillende gedragsstoornissen en het lesgeven op diverse didactische niveaus. Structuur en klassenmanagement zijn sleutelwoorden in het cluster 4-onderwijs en geven je later steun bij het opstarten van een eigen klas na de pabo. In overleg met de leerkracht draai je lessen, dagdelen of dagen voor de klas.

Voor andere hbo-studenten (bijvoorbeeld in de richting SPH en MWD) kunnen wij in overleg een stageplek creëren. Onze voorkeur gaat uit naar een plek in de klas.

Voor wo-studenten hebben wij 1 stageplek beschikbaar, geschikt voor studenten pedagogiek.

Ook voor studenten aan het CIOS (mbo) en de ALO (hbo) hebben wij stageplekken, als gymdocent.

Heb je interesse in een stageplek of andere vragen gerelateerd aan stage op onze school? Stuur dan een mail naar info@gunningschool-so.nl t.a.v. Tessa Breetveld.