Activiteiten

Door het jaar heen organiseren we verschillende leuke activiteiten voor onze leerlingen. Kijk voor de data op onze activiteiten rooster.

Schoolreisje – Elke derde dinsdag van september (inderdaad: Prinsjesdag) reizen we met de hele school naar Den Haag om te genieten in pretpark Drievliet.

Sinterklaasfeest – Sinterklaas bezoekt op 5 december ook onze school, samen met twee Pieten. Na een feestelijke ontvangst door de hele school gaan Sint en zijn Pieten langs de klassen A t/m E met een cadeautje en een verhaaltje voor de kinderen. In de groepen D t/m G trekken de kinderen lootjes en maken zij een surprise. Alle kinderen mogen natuurlijk ook een keer hun schoen zetten op school.

Kerstviering – Met alle groepen samen genieten we in de aula van een heerlijke kerstlunch.

Schaatsen – Eind januari gaan we met de hele school schaatsen op de Kennemer ijsbaan in Haarlem. Kinderen die geen schaatsen hebben kunnen deze huren. Er zijn schaatshekjes voor de beginnende schaatsers. Er wordt een alternatieve Elfstedentocht georganiseerd, de leerlingen schaatsen met een eigen stempelkaart rondes. Na afloop is er voor de kinderen erwtensoep en tomatensoep.

Paasactiviteit – Ieder jaar doen we iets leuks met Pasen. Afgelopen jaar hebben de kinderen eieren gezocht en organiseerden we een paasbingo.

Schoolvoetbal – Onze leerlingen uit de groepen F en G doen ieder jaar mee aan het schoolvoetbaltoernooi voor scholen voor speciaal onderwijs. Het is een hele leuke dag, waarop sportiviteit en plezier voorop staan.

Sportdag – In juni organiseren we ook onze sportdag, op het Noordersportpark, met verschillende sportieve onderdelen.

Schoolkamp – De groepen F en G gaan tegen het eind van het schooljaar op een driedaags schoolkamp.

Verkeersexamen – De hoogste groepen maken het theoretisch verkeersexamen en doen mee met het praktisch verkeersexamen.

Kookles – Elke dinsdag krijgt er één groep kookles.

Schaakles – Op maandag- en dinsdagochtend is er schaakles voor de kinderen die dat leuk vinden. Er zijn nu twee beginners groepen en twee groepen voor gevorderden

Projectweken – In maart zijn de projectweken. De kinderen kiezen dan een knutselactiviteit waar zij 2 keer een uur aan werken. Na afloop is de inloopavond. U bent dan van harte welkom samen met uw kind, broertjes, zusjes, familie en bekenden, om alle werkstukken te  bewonderen.

Zomerfeest – Op dit feest, vlak voor de zomervakantie, kunnen leerlingen samen met hun ouders leuke activiteiten doen in en om school. Lekkere hapjes zijn voor weinig te koop en er is ook een loterij.